Thursday, January 10, 2008

Rest of your life...

Осъзнаваш ли, че остатъкът от живота ти се определя в момента? - Изкрещя Професор Петкова на Станимир, който за пореден път замеряше косата и с опаковки от дъвки. - От живота ти остава много време. И независимо дали го знаеш или не, той се определя и в момента.
Има много ученици из цяла България, и из целия свят, които не осъзнават какво влияние може да окаже поведението им в училище. Някои нямат желание да учат. Свежият вятър на младежките години им е вдъхнало безкрайно безгрижие, което може да им коства много вбъдеще . Някои от тези ученици си мислят, че винаги желанията и мечтите им, ще бъдат постигани с толкова малко усилия. Но в един момент, когато останат сами на пътя и свежият вятър изчезне... то тогава идва истинският кошмар, който никой не би искал да вижда. Някой избират да винят съдбата или лошия късмет за положението си. Други осъзнават неправилните си решения. Трети решават да отвърнат на удара на живота, и да наваксат всичко, което някога са изпуснали. Нещата в света не винаги са честни. Светът е такъв. Но има ясен закон, който гласи, че в повечето случаи получаваш това, което си заслужил.

Запитайте се... Кое е по-лошо? Да не получиш всичко, за което си мечтал... Или да го получиш, но да разбереш, че не е достатъчно? Времето е водеща единица в ежедневието ни. Никога не стига, но все пак винаги е достатъчно, когато имаш ясната идея, какво искаш да постигнеш.
Остатъкът от живота ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате... и решенията, които взимате. И човекът, който вие решите да бъдете... От живота ви остава много време. И ако се плашите от това, което сте били, или искате да бъдете повече, от това, което сте... трябва да знаете...

...остатъкът от живота ви започва сега.

4 comments:

Невестулка said...

Не мисля, че остатъка от живота ти може да е страшен, ако до днес не си живял. Според мен когато човек е млад знае какво го чака, но е толкова уплашен, че предпочита да остави бъдещето в ръцете на съдбата.
На мен също би ми било много приятно, ако си поговорим.

StepToMe said...

ей това изказване го бях гледала в един филм - one tree hill с по-голяма точност. Точно за това ставаше въпрос. Остатъкът от живота ми, от твоя, от живота на всички започва сега и е наш изборът как ще го живеем и какво ще направим, за да ни е добре.

Rumen Zografov said...

То си е казано: "It's the first day of the rest of your life!" ;))

Anonymous said...

Ах този One Tree Hill... понякога и аз се чудя как може да има толкова много истина във всяка една мисъл. Хареса ми това, което си допълнил! =]
Остатъкът от живота ни започва сегa!
Поздрави ;]