Wednesday, April 4, 2018

Любов, свобода... и гравитация

Той е съсипан от живота мъж. Уморен от разочарования. Загубил посоката и светлината си. Нещастен, самотен и тъжен. Някога съществувал за да оставя следа, сега просто съществуващ.



Тя има щастлив живот! Добре де, може би не толкова щастлив, но е свободна! Не дължи на никому нищо, просто живее живота си по своя начин.



Те се срещат. И макар той да не е в най-добрата си форма, тя вижда онова, което е невидимо за очите. Той е запленен от нейната изящност и влияние, което има над него. Щастлив е, когато тя е наоколо - нещастен, когато не е. Опитва се да я хване всеки път, когато е близо до него, но не може. Решението за това е нейно. За това тя се връща. И макар да си тръгва понякога, тя никога не го прави за постоянно. Тя e щастлива да бъде себе си. Знае, че доверието крие рискове, но все пак го прави. Решава да остане, защото и тя иска да е с него.



Те вече са заедно и се щастливи... временно. Настъпват промени. На него вече не му се налага да я гони, тя е до него. Мислел си е, че когато вече е с нея ще е щастлив, но всъщност той не знае какво иска да прави с нея. Може би все още не е готов? Щастието идва от вътре, а не заради други хора. То идва в отговор на това кой е той, а не коя е тя. Тя се промени заради него, но той не... За това той си тръгна...



Хората се нуждаят да говорят повече един с друг. Те трябва да знаят един за друг какво се случва в главите им! Без предположения и гадаене. Те трябва да зачитат нуждите и желанията на другия. Няма добра или лоша страна, негова или нейна вина. Проблемът е в липсата на интерес за чуждото...



Любовта е в свободата... да избереш и да те изберат. Не принуждавайте някой да ви обича, защото имате тази нужда. Обичайте, защото го чувствате! И когато някой отговори, то ще е заради неговия избор и чувства.


No comments: